Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-03@00:47:24 GMT

سفر به تهران چشمنواز با قلم‌مو

تاریخ انتشار: ۹ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۵۰۴۰۷

سفر به تهران چشمنواز با قلم‌مو

همشهری آنلاین_راحله عبدالحسینی‌:روزگاری که با حوض فیروزه‌ای وسط حیاط، درهای چوبی و کلون، سکوهای پیرنشین و سلام و علیک همسایه‌ها این‌قدر بیگانه نشده بودیم. «حسن نادرعلی» با ۴۱ تابلوی نقاشی از گوشه و کنار پایتخت روایت دیگری از تهران دارد؛ تهرانی که هنوز صدای آب قنات در جوی‌هایش شنیده‌می‌شد. نقاش هم‌محله ای بیش از ۳ دهه است که در تجریش زندگی می‌کند و نمایشگاه نقاشی‌اش را در باغ‌فردوس برگزار کرده‌ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

فقط هم‌محله‌ای‌های ما نیستند که نقاش میانسال را با کوله پشتی و بوم و سه‌پایه  نقاشی‌اش دیده‌اند که چطور ساعت‌ها پشت در یک خانه قدیمی نشسته و قلم می‌زند. او برای نقاشی از خانه‌های قدیمی، باغ‌ها و سردر خانه‌هایی که دیگر نیست، به کوچه‌پسکوچه‌های تهران سرک کشیده. به همین دلیل به او «نقاش شهر» می‌گویند. بماند که برای نقاشی عمارت‌های قدیمی به یزد و کاشان و شهرهای دیگر هم سر زده‌است.  
 

نادرعلی می‌گوید: «زمان زیادی را در محله‌های عودلاجان و سنگلج تهران گذراندم تا اماکن قدیمی آنجا را نقاشی کنم.» برخی از آثار نقاشی او مستنداتی از اماکن و خانه‌های قدیمی است که برای یاد کردن آنها فقط باید به نقاشی‌ها یا خاطرات ریش‌سفیدان مراجعه کرد: «در نقاشی، حس نقاش بی‌واسطه روی تابلو می‌آید و هیچ پرسپکتیوی دستخوش تغییر نمی‌شود. اما در عکاسی، پای دوربین وسط است. به همین دلیل تابلوی نقاشی از محله‌ها بیشتر روی مخاطب اثر دارد.»
 

استاد نادرعلی درباره تأثیری که این آثار روی مخاطب دارد می‌گوید: «امیدوارم مخاطب بعد از بازدید از نمایشگاه، شهرش را بیشتر دوست داشته‌باشد. محله‌های شلوغ و عجله برای اینکه به کارهای روزمره برسیم، این فرصت را از ما گرفته که با تأمل و دقت به زیبایی‌های شهر نگاه کنیم. نقاشی‌ها تلنگری است که با دقت بیشتری به محله‌مان نگاه کنیم. در پس این عمیق نگریستن حتماً میل و اشتیاقی هم برای بیشتر دانستن و آشنایی با تاریخ و هویت محله در ما شکل می‌گیرد.»
 

تابلوی نقاشی از کوچه‌های قدیمی جماران،  برای مخاطب شاید کمی ناآشنا به نظر برسد. خانه قدیمی و زیبایی که حالا دیگر نشانی از آن نیست. نادرعلی می‌گوید: «درست یک ماه بعد از اینکه نقاشی من تمام شد، آن خانه را خراب کردند و جایش برج ساختند. » او نقاشی را از استادان صاحب‌نام آموخته اما بهترین مربی خود را طبیعت می‌داند.  
 

سال‌هاست نقاش هم‌محله ای با ابزار نقاشی و بوم و سه‌پایه به محله‌های شمیران و تهران می‌رود تا سوژه‌هایش را پیدا کند: «بیشتر مردم مرا می‌شناسند. از شهر ری و عودلاجان و چاله‌میدان تا جماران و گلابدره. از اینکه بخشی از محله‌شان را روی بوم می‌بینند، خوشحال می‌شوند.» نادرعلی آرزو دارد که زیبایی تهران را ببینیم و در پی کشف آن باشیم. برای دیدن این آثار در روزهای آخر سال باید به باغ فردوس بروید. عمارت داخل بوستان قلمستان باغ فردوس تا ۱۵ اسفند ماه ساعت ۱۰ تا ۱۷ میزبان شماست.  

کد خبر 587060 برچسب‌ها فرهنگ هنرهای تجسمی همشهری محله هنر - گالری هنر هنر معاصر نقاشی - نقاشان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: فرهنگ هنرهای تجسمی همشهری محله هنر گالری هنر هنر معاصر نقاشی نقاشان محله ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۵۰۴۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دوچرخه‌هایی که در تهران محو شدند/ شانس گرفته شده از مردم را به آنها بازگردانیم

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، سید جعفر تشکری هاشمی رئیس کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای اسلامی شهر تهران در دویست و سی و دومین جلسه شورای شهر تهران و پس از ارائه گزارش محله گردی توسط یکی از اعضای شورای شهر و با اشاره به وضعیت دوچرخه های رها شده در محله جوادیه گفت: اینکه شهروندان به چه شکل و به چه نحوه‌ای از دوچرخه‌ها استفاده ‌کنند به انتخاب مردم خواهد بود، مهم این است که دوچرخه‌هایی که سرمایه این شهر بودند و اکنون بدون هیچ دلیل منطقی محو شده‌اند و صدها و هزاران میلیارد تومان از اموال این شهر درحال از بین رفتن است را احیاء کنیم.

وی تصریح کرد: مدیریت شهری باید شانس گرفته شده از مردم را دوباره به آنها برگرداند ، به راحتی می‌توان از این دوچرخه‌ها در خیابان‌ها یا حد فاصل مراکز اموزشی و تجاری تا ایستگاههای حمل و نقل عمومی استفاده کرد اما متاسفانه در حالی که این امکانات وجود دارد مردم را محروم کرده‌ایم و حقشان را از آنها سلب کرده‌ایم.   تشکری هاشمی با اشاره به برگزاری مناقصه برای ساماندهی به وضعیت دوچرخه ها گفت: گویا چندین مرتبه مناقصه برگزار و برنده نیز مشخص شده اما با گرفتاری در یک سیکل معیوب اداری کار متوقف شده است.   رئیس کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: تقاضای من این است که اجازه دهند مردم شهر از امکان دوچرخه سواری استفاده کنند بارها انجمن‌هایی که مرتبط با دوچرخه هستند به کمیسیون مراجعه کرده‌ و از ما خواستند که مانع استفاده از دوچرخه نباشیم.   وی افزود اخیرا با مدیرعامل محترم سازمان ترافیک جلسه ای در همین خصوص داشتیم که قول دادند در اسرع وقت موانع را مرتفع نمایند.   وی با اشاره به پروژه در حال تکمیل اتصال بزرگراه شهید نواب به بزرگراه شهید تندگویان گفت: آنطور که متوجه شده‌ایم این پروژه مانع دسترسی به محله جوادیه خواهد شد و مشکلاتی را برای اهالی منطقه ایجاد می‌کند باید هرچه سریعتر جلساتی برگزار شود تا مشکلی برای ساکنین ایجاد نشود و اگر قرار است کاری برای مردم انجام دهیم مشکلی برای آنها ایجاد نکنیم و با افتتاح این پروژه زحمتی برای مردم ایجاد نکنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۲۵۰۰ یادواره محله و خانه محور برای شهدای استان برگزار می شود
  • ۲۵۰۰ یادواره محله محور و خانه محور برای شهدای استان برگزار می شود
  • ۲۵۰۰ یادواره محله‌محور و خانه‌محور در کهگیلویه و بویراحمد برگزار می‌شود
  • ۳ رمان نوجوان تألیفی پیشنهاد خرید هادی خورشاهیان از نمایشگاه
  • عنوان قدیمی‌ترین نماد نهاد‌های علم جهان به دانشگاه تهران اعطا شد
  • عنوان قدیمی‌ترین نماد نهاد‌های علم جهان یونسکو به دانشگاه تهران اعطا شد
  • سرآسیاب قدیمی ترین حسینیه محله کن
  • دوچرخه‌هایی که در تهران محو شدند/ شانس گرفته شده از مردم را به آنها بازگردانیم
  • دوچرخه‌هایی که در تهران محو شده‌اند
  • با یک میلیارد تومان در کجای تهران می‌توان خانه خرید؟/ جدول قیمت