Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-02@19:29:25 GMT

حسینیه های تاریخی شمال پایتخت قربانی نوسازی محله ها

تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۶۱۸۸۵۶

حسینیه های تاریخی شمال پایتخت قربانی نوسازی محله ها

به گزارش خبرنگار ایرنا برنامه تهرانگردی مسجد جامعی امروز (جمعه) با عنوان محرم گردی به بازدید از حسینیه های محله کن در منطقه پنج، حسینیه درکه، موزه رضا عباسی و نیز آثار استاد چلیپا نقاش بنام ایرانی اختصاص داشت.

** محله کن و تکایایش
کن یکی از محله های قدیمی تهران است که پنج حسینیه دارد و هر حسینیه روایتگر داستانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مسجد جامعی عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران درباره این محله گفت: کن از پنج محله اسماعیلیان، سرآسیاب، درقاضی، میانده و بالان تشکیل شده است و دو امامزاده و 20 مسجد دارد.
وی افزود: حسینیه های حاج شعبانعلی سرآسیاب کن، حضرت ابالفضل و اسماعیلیان از جمله حسینیه های این محله است.

* شتاب برای نوسازی حسینیه ها در کن
به گفته مسجد جامعی حسینیه ها امروزه با زمان گذشته تفاوت بسیاری دارند و بعد از بازسازی نما و سیاق کهن خود را از دست داده اند.
عضو شورای شهر تهران افزود: در گذشته دور تا دور سقف حسینیه ها با چادرها چرم دوزی پوشیده می شد.
وی در تشریح وضعیت حسینیه ها و محرم در کن اظهارداشت: هیچوقت کسی توجه نکرده که کن دارای سابقه تاریخی و مفاخر بوده و راجع به این محله غفلت شده است.
مسجد جامعی گفت: کن دارای معماری و طراحی های معماری تاریخی است؛ لهجه ها و گویش های محلی داشته اما به نظر می‌رسد به کن توجه لازم نشده است.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران افزود: متاسفانه در نوسازی ها بسیاری از آثار و اشیای موجود در حسینیه ها از بین رفته؛ این اماکن مدرن شده اند، اشیای قدیمی آنها به انبارها رفته و شتاب برای نوسازی زیاد بوده است.

*تابلو جنگ 2 برادر
به گزارش خبرنگا رایرنا در ادامه گروه تهرانگردی از خانه هنر متعلق به استاد حسین اسماعیل زاده معروف به چلیپا دیدن و از تابلوهای نقاشی او بازدید کردند.
تابلو جنگ دو برادر یکی از تابلوهای حاضر در این گالری بود که لحظه ورود امام حسین(ع ) و حضرت ابالفضل(س)به میدان جنگ و رویارویی با سپاه یزید را نشان می دهد.
مسجدجامعی در ادامه از استاد اسماعیل زاده (چلیپا) -نقاش معاصر- به عنوان یکی از چهره هایی که برای نقاشی قهوه خانه ای تلاش زیادی کرده است یاد کرد.
کاظم چلیپا فرزند استاد چلیپا نیز درباره نقاشی قهوه خانه ای گفت: این سبک با سابقه دیرین با نقاشی ایرانی پیوند دارد و ریشه آن به دوهزار و 500 سال پیش باز می گردد.
وی ادامه داد: در دوره های تاریخی به واسطه مسائل سیاسی و مشروطیت به قهرمان پروری و اسطوره ها توجه و در نتیجه توجه به این سبک نقاشی بیشتر شد.
چلیپا اظهار داشت: در این سبک نقاشی کار حماسی از شاهنامه و کار مذهبی از زندگی ائمه، جنگ های پیامبر، زنگی حضرت علی (ع) و واقعه عاشورا الهام گرفته شده است.

* موزه نقاشی استاد عرب ایجاد شود
برنامه تهرانگردی در ادامه با حضور در موزه رضا عباسی ادامه یافت و اعضا از 23 اثر نقاشی متعلق به استاد سید عرب - از نقاشان مشهور قهوه‌خانه‌ای دوره پهلوی - دیدن کردند.
به گفته مسجد جامعی استاد عرب پدر رسام عرب زاده در آثار خود به دلیل استفاده از رنگ های تیره، غم و افسردگی را بخوبی به مخاطب منتقل کرده است.
وی گفت: در این 12 اثر حزن عاشورا کاملا مشخص است.
مسجد جامعی همچنین پیشنهاد کرد که موزه سید عرب در کنار موزه فرش رسام عرب زاده ایجاد شود.
وی تاکید کرد: یکی از ویژگی های استاد عرب این است که جز برای ائمه اطهار کار نکرده است.
به گزارش ایرنا تابلوهای شجاعت حضرت عباس، تابلو شجاعت حضرت علی اکبر، بازگشت ذوالجناح، شجاعت امام حسین(ع) در روز عاشورا، شجاعت و جنگ قاسم ابن الحسن (ع)، دارالانتقام مختار و واقعه روز عاشورا از جمله آثار استاد سید عرب در موزه رضا عباسی است.

*30 درصد حسینیه درکه بازسازی شد
اعضای گروه تهرانگردی به همراه مسجد جامعی در ادامه با حضور در محله درکه از ساختمان حسینیه درکه بازدید کردند.
به گفته مسجدجامعی این حسینیه سال گذشته در حادثه حریق سوخت و بسیاری از اشیای قدیمی، سنتی و آیینی آن از بین رفت.
وی گفت: مردم محله نسبت به بازسازی این حسینی اقدام کردند و تاکنون 30 درصد بازسازی را انجام داده اند.
این عضو شورای شهر تهران پیشنهاد کرد که آثار باقی مانده از حادثه آتش سوزی در نمایشگاهی در معرض دید عموم قرار گیرد.
به گفته معتمدین محل، حسینیه درکه سال گذشته در آتش برافروخته شده توسط گروههای موسوم به «ری‌استارت»( ضد انقلاب) سوخت.
حاج علی مرتضوی از معتمدان این محله گفت: این حسینیه یادگار سالیان گذشته بود اما سال گذشته در اقدامی ناجوانمردانه در آتش سوخت.
وی بیان کرد: اشیای سوخته شده و بازمانده های آن جمع آوری و در انباری نگهداری می‌شود و می‌توان آن را به صورت نمایشگاه در معرض دید عموم قرار داد.
به گفته مرتضوی قرآن های موجود در حسینیه پس از آتش سوزی به صورت نیمه سالم باقی ماندند و به خطوط قرآنی هیچ آسیبی نرسید.

گزارشگر: معصومه آقاامینی
تهرام/7244/ 1008
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: رفع حصر لایحه شفافیت پایتخت شورای اسلامی شهر تهران شورای شهر تهران قهوه نقاشی رفع حصر لایحه شفافیت امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۱۸۸۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفاظت از خانه‌های تاریخی آذربایجان‌غربی در اولویت است

ایسنا/آذربایجان غربی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی گفت: یکی از اولویت‌های این اداره‌کل حفاظت از خانه‌های تاریخی است.

مرتضی صفری ۱۱ اردیبهشت ماه در ادامه سفر جواد واحدی، معاون امور مجلس، حقوقی و استان‌های وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به ارومیه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در حال حاضر ۸۰ پروژه مرمتی، فنی و عمرانی در سطح استان در حال اجرا است، اظهارکرد: آذربایجان غربی با داشتن ۱۸۰۹ اثر ثبت ملی و جاذبه‌های طبیعی بکر در تقویت زیرساخت‌ها و معرفی داشته‌ها برای جذب گردشگر، باید تلاش مضاعفی داشته باشیم و عقب‌ماندگی ساختاری خود را در این زمینه جبران کنیم.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی افزود: اعتبار این اداره‌کل در سال ۱۴۰۲ به نسبت سال ۱۴۰۰ در تخصیص رشد ۵ برابری داشته است و با حمایت‌های استاندار آذربایجان غربی در حال حاضر ۸۰ میلیارد تومان پول نقد برای اجرای پروژه‌های عمرانی، مرمتی و فنی اختصاص یافته و ۸۰ پروژه در حال اجراست.

وی با ابراز تاسف برای از بین رفتن تعدادی از خانه‌های قدیمی ارومیه در سالیان گذشته ادامه داد: یکی از اولویت‌های این اداره‌کل حفاظت از این اندک خانه‌های تاریخی شهر بوده و طرح مطالعه ویژه بافت تاریخی ارومیه به‌عنوان اولین استان در سطح کشور به انجام رسیده که نقش مهمی در حفظ بناهای تاریخی ارومیه و دانه‌های با ارزش آن خواهد داشت.

صفری گفت: تعدادی از بناهای تاریخی استان در مالکیت دستگاه‌های اجرایی قرار داشته و طبق قانون دستگاه‌های متولی وظیفه مرمت و نگهداری از بناهای تاریخی را برعهده دارد که متاسفانه در این راستا کم‌کاری شده و بسیاری از بناهای با ارزش استان در حال تخریب است و برای حفاظت آنها، یکی از برنامه‌های ما این است مالکیت یا حق بهره‌برداری از آنها به اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی واگذار شود تا با عزم جهادی بتوانیم آن بناها را مرمت و حفاظت کرده و برای آن بناها کاربری فرهنگی و گردشگری مناسب تعریف کنیم.

وی خاطرنشان کرد: مدرسه هدایت تحویل، مرمت و کاربری مناسب برای آن تعریف شد کار مرمت خانه انصاری ارومیه نیز از دو هفته پیش آغاز شده و مرمت مدرسه ۲۲ بهمن ارومیه نیز با جدیت انجام شده و در آینده نزدیک به بهره‌برداری رسیده و تبدیل به موزه ورزش، تاریخ و مدرسه می‌شود، خانه گردشگری ارومیه نیز پس از مرمت تبدیل به موزه فرش خواهد شد.

صفری گفت: راه‌اندازی این موزه‌ها نقش مهمی در توسعه گردشگری و افزایش مدت ماندگاری گردشگران در ارومیه خواهد داشت.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی با اشاره به مرمت مسجد جامع ارومیه اظهارکرد: در سال ۲۰۲۵ پرونده مساجد جامع کشور برای ثبت جهانی در یونسکو مطرح خواهد شد که باید همگی تلاش کنیم تا اقدامات مرمتی و ساماندهی این مسجد انجام شود و مسجد جامع ارومیه نیز در فهرست آثار جهانی یونسکو قرار بگیرد و برای این امر نیاز است شکل تاریخی مسجد به طور کامل احیا شود.

وی خاطرنشان کرد: فاز اول ساماندهی مسجد جامع ارومیه با همکاری شهرداری با اعتباری بالغ بر۴.۵ میلیارد تومان اعتبار انجام شد.

صفری اظهار کرد: طرح احیای مسجد جامع ارومیه نیزبا همکاری دانشکده معماری دانشگاه ارومیه آماده شده و امسال نیز ۱۰ میلیارد تومان برای این پروژه اختصاص یافته است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برگزاری نمایشگاه نقاشی در حمام تاریخی شیخ سلماس
  • هشدار به پیمانکاران پسماند پایتخت درمورد بکارگیری کارگران زیر ۱۸ سال
  • ۶۰ درصد ساکنان جوادیه تهران افغانستانی اند
  • طرح محله‌محوری مسجد بنیان در ۵۵ محله در دستور کار قرار دارد
  • اجرای محله محوری مسجد بنیان در ۵۵ منطقه اراک
  • سرآسیاب قدیمی ترین حسینیه محله کن
  • حفاظت از خانه‌های تاریخی آذربایجان‌غربی در اولویت است
  • برگزاری ویژه برنامه‌های دهه کرامت در مساجد و حسینیه‌ها
  • آغاز طرح بازآفرینی شهری محله جامی اصفهان
  • شهرداری در حوزه بافت فرسوده چه کرد؟